0

Over Kris

Over Kris

Kris Van den Bossche – Geboren te Lier (°25/03/1966) , opgegroeid te Sint-Amands aan de Schelde. Woont en werkt in Opdorp, bij nv Hofweide

Studies :

  • A1 Plastisch Kunsten Honim te Brussel (1988)
  • Academie Beelde Kunsten Anderlecht (1993) : Etsen, Fotografie en Schilderkunst.

Ik ben opgegroeid in Sint-Amands aan de Schelde, het heeft nog steeds een tijdloos effect op me, ik draag het altijd met me mee en het is één van mijn leidraden in mijn werk. Eb en vloed in mijn handen nemen en mijn leven leiden gevuld met creatief bezig zijn. De werktafel is bezaaid met etsen, foto’s, schilderijen… allemaal impressies uit mijn leven.

Ik ben een gepassioneerd kunstenares, grafisch ontwerpster en fotografe met oog voor detail. Al meer dan 30 jaar beoefen ik deze passie met plezier en zo is mijn hobby eveneens mijn beroep. Vele alledaagse elementen uit mijn omgeving leg ik vast in mijn werk en de natuur  is ook een steeds weerkerend element – 4 seizoenen lang – genieten van een kleurenpalet, vol mogelijkheden en creativiteit.
Ik probeer vele momentopnames vast te leggen om er later nog lang van te kunnen genieten. Even stilstaan en de “tijd” vastnemen.

golfbreker stenen © Kris Van den Bossche

Fotografie

Met mijn fotowerk leg ik de ‘tijd’ even vast, ze zijn een momentopname, ze verwijzen altijd naar het verleden, maar ook naar het heden van dat moment en daardoor zijn ze een deel van mijn toekomst. Vele alledaagse elementen uit mijn omgeving leg ik vast in mijn werk en de natuur  blijft een inspiratiebron – 4 seizoenen lang – genieten van een kleurenpalet, vol mogelijkheden en creativiteit. Een blauwe hemel, met rode grafische lijnen van een zee en lucht, versmolten met elkaar – #genietenvandekleinedingen – #kleurindelucht – #goedemorgen – #strepenindelucht – … – een lichtpunt, een horizon, water, zee – genoeg inspiratie rondom mij. Uiteraard kan u me ook contacteren voor reportages van belangrijke gebeurtenissen; familie, huwelijk…

Bekijk mijn fotowerk

Lees meer +

Etsen

Etsen is een vrij omslachtig werk, maar net dat maakt het voor mij zo interessant; de liefde voor het etsen is begonnen bij mijn studies in het Hoger Artistiek Onderwijs Honim te Brussel, na mijn studies zat ik in de Academie te Anderlecht waar ik de techniek nog beter leerde kennen. Dankzij de vele mogelijkheden voor wat betreft het bewerken van de etsgrond, het aanbrengen van lijnen, de inwerking van het zuur, de mate van het inbijten en het drukprocédé zelf beschik ik over een haast oneindig palet van creatieve opties bij deze veelzijdige en expressieve vorm van de grafische kunsten. Door de jaren heen ben ik ‘één geworden’ met deze materie – met een pen krassend op een zinken plaat, momenten laten leven en laten voortleven, anders dan woorden die voorbij gaan.

Bekijk mijn etsen

Lees meer +

Schilderkunst

Een lichtpunt, een horizon, water, zee, lucht, levenskracht, verf en penselen. Een zin om te leven, voor mezelf en voor anderen. Een oversteek, voor als het moeilijk gaat, een brug, een kracht van binnenin, alles is mogelijk. De nevel valt neer en de avond is gevallen, de herfst is bezig met zijn intrede en de bomen verliezen hun zomergroen. Het licht zakt zinkend verder. Voorbij de einders voorbij, steeds op zoek naar nieuwe oorden, andere inspiratie-bronnen en als de hemel en de aarde elkaar raken werpt het voor mij vruchten af, een oase van kleur, een herinnering aan beweging, licht voor de einder. Een stil zwijgen wordt me opgelegd, maar niet voor lang – ik vind inspiratie in de dingen rondom mij en in de mensen. Eenvoudig weg een penseel vasthouden en me laten leiden door mijn gevoel. Tussen droom en reële tijd verwerk ik alles in creatieve momenten om alle impressies weer te geven op doek; zo kom ik tot rust – schilderijen van landschappen, paletten van kleur, spiegels van een kronkelende rivier, er hangt een zekere sfeer die me doet denken aan vervlogen tijden, die ik heb opgeslagen in mijn visueel geheugen. Ruimtelijkheid.

Bekijk mijn schilderkunst

Lees meer +